Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Szombat éjfélkor: Talmud nem csak nőknek

2016. június 11. @ 00:00 - 00:45

tree-dance

Június 11-én éjfélkor A Bálint Zsidó Közösségi Házban (Révay utca 16.) Polnauer Flóra és Sturovics Andi meditációval keretezett előadása hallható Savuot ünnepének éjszakáján.

Az előadás meditációs keretében Polnauer Flóra instrukciói alapján a légzés, mozdulatok és mozgás segítségével elhelyezzük és értelmezzük magunkat a fizikai és lelki térben. Flóra atmoszféra teremtő személyisége és muzikalitása teremti meg azt a keretet, amelyben az ember teremtésének talmudi aspektusairól beszél Sturovics Andi.

“Aki szép, az reggel is szép”

Isten a maga képére teremtette az embert… Ha reggel, fogmosás után a tükörbe nézünk, csak saját magunkat látjuk, vagy Istent is? És a szomszédunk mit lát? Miért vonakodnak egyesek attól, hogy lefényképezzék őket? Hogyan magyarázható hasonlóságunk és különbségeink? Ezekről a kérdésekről villantunk talmudi szövegeket.

Az előadás a “Talmud nem csak nőknek” előadások része.

Polnauer Flóra: kántor  Egyetemi tanulmányok: Abraham Geiger Kolleg (Berlin), Universität Potsdam, Davvenen Leadership Training Institute (CT, USA) Munka: PollyFlow & Cantor On The Road

Sturovics Andi: hebraista, a Pilpul.net főszerkesztője

Lemberger-Lakos Borcsa: a „Talmud nem csak nőknek” kitalálója és szervezője, aki a Paideia program után Magyarországon hasznosítva tanulmányait egy éve szervezi rendszeresen az előadásokat a rabbinikus irodalom témakörében, mindig más előadók szempontjai alapján, mindig más helyen mutatva be a hagyományos zsidó irodalom szövegeit, szereplőit. Az intézményektől és vallási irányzatoktól független sorozat szervezőjeként hangsúlyt helyez arra, hogy női előadók is kapjanak lehetőséget tudásuk megmutatására.

Részletek

Dátum:
2016. június 11.
Időpont:
00:00 - 00:45

Szervező

Talmud nem csak nőknek

Helyszín

BudapestMagyarország+ Google Térkép