Nagyvárad II.

Nagyvárad II.

- in Könnyű
1348
orom_1

Múltkor már sikerült kiragadnunk összefüggéseiből a korabeli sajtó némely híradását. Most a hónap közepének eseményeit elevenítjük föl.

 

November 8-án mind a Nagváradban, mind a Biharban megjelent a következő meghívó: (magáról az eseményről beszámolót egyik lap sem közölt)
kantor_2A Bihar megyei ifjúsági jogegylet keletkezésének történetét a hónap végéig nyomon követjük. Az egylet tervéről már a november eleji lapokból értesülhetett a nagyközönség, szinte minden napra jutott valami apró hír, ami gyakorlatilag semmi újdonságot nem tartalmazott az előző napihoz képest. November 7-én például a majdani első találkozó (még csak nem is az alapító ülés) időpontjáról a városban elterjedt tévinformációkat cáfolták. November 11-én aztán az alakuló gyűlés időpontjáról is felvilágosítást kaphattak az érdeklődő olvasók:

biharkezd_1

Aztán másnap megjelent a meghatározott helyiség neve is (az összes addigi információ megismétlésével együtt). Minden napra csöpögtettek a szervezők valami friss „hírt” (a „politikai PR” kifejezés talán hiányzott a szókincsükből, de művelni nagyon tudták). November 14-én pedig a szellemi alapvetés is napvilágot látott:

bihar1_1bihar2_1Mindeközben november 13-án a következő hír jelent meg a Nagyváradban:

orom_1

Mostani szemlénket zárjuk e hírnek álcázott reklámmal.

PB05

Ha kiváncsi arra, hogy milyen reklámok jelentek meg ezekben a lapokban, nincs más dolga, mint engedélyezni a pilpul popupjait, és a főoldalra kattintani.

 

Kapcsolódó anyagok:

A harmadik rész

Facebook Comments