A BÁNKITÓ FESZTIVÁL NAPÉJI CSEMEGÉI

A BÁNKITÓ FESZTIVÁL NAPÉJI CSEMEGÉI

- in Aktuális, Kiemelt, Könnyű
1955
pankbank

 

Háromnegyedes dolgozat

 

Colorstar-klipforgatáson jártunk

Nagyon jó zenekar, már húsz évvel ezelőtt is nagyon az volt, és nagyon változékony is. Eleinte klafa, majd király volt, később bejövős, mostanában meg inkább adja. Ha egyszer két hétre feloszlanának, még retróként is tudnák folytatni. Az volt a legcsodálatosabb e koradélutáni rendezvényben, hogy a dobszerkó tartalmazott egy láthatatlan lábdobot. Meg a szinti, amelyhez végig hozzá se ért a mögötte álló szintijátékos, csak csettintésekkel csalta elő a hangokat. A klipforgatás valójában egy rejtett koncert volt, egy számot hallgathatott meg többször, melyet így ismerhetett meg mélyebben a forgatás miatt folyamatosan instruált közönség. Az operatőr egy drón volt, amit a klip érdekében nem volt szabad bámulni. Ekkor mindenki arra gondolt, milyen fantasztikus lenne, ha egyszerre több drón keringene a levegőben, és nem a zenekart venné a mögötte spotnánul táncoló leánnyal a mégmögöttébb spontánul vízbeugráló gyerekekkel, hanem inkább egymást. A technikai fejlődésnek nem lehet útját állni, gondolhatta magában az a drón, amelyik a számot írta.

(július 18. 11:30)

Peter Problem

Egyesek azt képzelik, hogy ha mindenféle hozzá nem értő emberek komoly, elhivatott arccal és komolytalan jelmezekben összevissza fújdogálnak, püfölnek, billentgetnek, vonogatnak, pengetgetnek, akkor elhisszük, hogy az jó, sőt jazz, sőt művészet. Ne legyenek illúzióink: ilyet mindenki tud csinálni. Elmenőben elkaptam egy mindenre elszánt nagyfröccsöt, aki, dacolva a sznobok polkorrekt öncenzúrájával, ki is merte mondani ezt az igazságot egy rászedett művészetkedvelő száját kölcsönkérve egy mondat erejéig.

(július 18. 22:00)

Soharóza

Interaktív sétáló imprókórusszínház, mert egyesek nem férnek a bőrükbe.
Az éjszakai verziót kaptam el, az még sokkal modernebb, egyrészt mivel olyankor a látvány sejtelmes, másrészt így a művészi intenció keveredhetett a környezet kérlelhetetlen esetlegességével, mely a bódék és távoli színpadok felől tüccögte túl a törékeny kompozíciót. A pillanat ajándékául még részesültünk egy arra tévedő rácsodálkozásában: “Ezek sátánisták. Én nem tudtam, hogy ilyen helyre jövünk!” Az esemény a tószínpadtól indult, és a híres slammer, Zebulon sátránál ért véget, aki nem sokat értett az egészből.

(július 18. és 19. 16:30, 22:00)

 
pank
 

Bëlga

Még az áramszünetből is viccet tudnak csinálni ezek a fiúk. Azt parodizálják, amikor megkérdezik tőlük, hogy mit parodizálnak. A Nemzeti hip-hop azóta is mindent visz, és senkit se zavar, ha Sickratmant alkalomadtán helyettesíti valaki. Amióta utoljára láttam őket, lett egy dobosuk, egy új DJ, és csomó asszisztensük.

(július 19. 00:00)

Facebook Comments