Demo

Demo

- in Komoly
1159
brian

Irán, moccanás és hiány.

Moccantak a zsidók.

Ez így helyes, nem is voltak kevesen, egy fél MTK B-lelátót képzeljen el az avatott Olvasó. (Erről ne többet…)
Ez így helyes, Jumurdzsák ben Jumurdzsák Iránból elvégre. Eltöröl(tet)ni a térképről, kiirta(t)ni, that „Zionist entity”, nemszeressük. A(z establishment) zsidóknak moccanni kellett tehát és moccantak is. Csakhogy.
Javíttassak ki, a zsidók akkor moccannak, ha egzisztenciájuk a tét. Helyesbítek, csak akkor moccannak, ha és csak ha az ő egzisztenciájuk a tét. A zsidók akkor zsidók, ha eltöröl(tet)ni kívánják őket és csak őket. A zsidó így publice akkor születik meg, ha zsidóként való eltörlésük ellen tiltakozik. „Holokauszt”, hallottuk az örök toposzt a Hit Gyülekezetének (!) szónokától. (Ja, hogy mi történt. Beszélt még Feldmájer a Mazsihisztől, meg volt sok kamera, meg toll, kipák is meg egy napszemüveg, meg átadni próbáltak valamit az iráni nagykövetnek, aki házon kívül. Mindenesetre nem vette át. A beste.) ’42, Wannsee, Heydrich, zsidó féreg, 6 millió. Egy kanadai ismerősöm viccesen úgy fejezte ki a kanadai identitást, hogy az nem amerikai. A zsidó Magyarországon publikusan, közösségileg, szervezetileg, jelentőségileg akkor zsidó, ha jelzi, nem nem-zsidó. Úgy kulturálisan, mint fizikailag.

De ne feledjük, moccanni kellett. Csakhogy. Csak a zsidók moccantak, s úgy fest, ha a zsidók moccannak, akkor más nem moccan.

Megkérdeztem az amerikai katonai agresszió és az Izrael által megszállt területek ügyében hangot hallató, mi több moccanó baloldali ATTAC és Baloldali Front szerveződéseket, hogy ők ilyenkor hol. Merthogy itt és most nem. Hol vagyon úgymond az emberjogi affinitás. Az egyetemes értékek. A minden emberélet fontos. Mielőtt ujjunkat szegeznénk, jelentem: nem tudtak róla.

Senki nem szólt nekik.

Az ATTAC hétfőn találkozik, ügymenetet beszél, a Baloldali Front elhatárolódik Irántól, ám mindezt „máshogy látja” (mit?), az iráni demokratikus kultúráért emel hangot, de amcsi intervenció ellen is emel hangot és tartja, „másról van szó”. (Mi másról s mitől másról?)Akárhogy is, erről az eseményről ők nem tudtak.

Erről csak zsidók tudtak, mert csak-zsidók megmondták csak-zsidóknak.

Az ATTAC, a Baloldali Front az stb. kijött volna vagy nem jött volna ki, a kérdés megválaszolatlan marad, mivel fel sem tétetett.
Két problémakörünk van tehát. A gettón belül vannak a „zsidó ügyek”, amikor zsidók mocc, mert fenyegetik őket. És a gettón kívül vannak az „egyetemes ügyek” (feat. Israel), ahol pedig zsidók mint zsidók nem mocc. Az „egyetemes ügyek” tudtunkkal nem érintik kishazánkban Jumurdzsák ben Jumurdzsák kijelentését. A hivatalos „zsidó ügyek” tudtunkkal nem érintenek bármi mást, minthogy a zsidók vannak s legyenek. A mainstream zsidó hang nem mond mást, mint a vanást.

Van is. Akolmeleg.

Facebook Comments